Вода складає більше 2/3 здорового людського організму. Вона сприяє правильному травленню, вимиває токсини, і підтримує здоровий стан шкіри. Саме тому ви завжди повинні стежити за тим, скільки води в день ви вживаєте.

Топ-6 ознак, що ваш організм зневоднений:

Втома. Фото: Youtube

Втома

Багатьом людям знайоме це відчуття, однак, найчастіше воно спричинене не через підвищені навантаження, а через банальний брак води в організмі. Почуття втоми виникає через те, що збільшується серцевий ритм, падає артеріальний тиск і кров повільніше надходить в мозок. Склянка води дасть вам більше енергійї за чашечку кави.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

М’язові спазми

М’язові спазми виникають, оскільки ваш організм недоотримує денну норму води, а це приводить до уповільнення кровотоку. Такі судоми не становлять небезпеки для життя, але викликає не найприємніші відчуття.

Шкіра. Фото Freepik

Суха шкіра

В першу чергу від зневоднення страждає ваша шкіра. Її колір стає більш тьмяним, виникає лущення і відчуття стягнутості. В цьому випадку вам не допоможе зволожуючий крем. Щоб вирішити цю проблему необхідно збільшити кількість споживаної води.

Дратівливість

Недолік рідини також позначається на вашому емоційному стані. При нестачі води ви будете постійно вибухати та зриватися на оточуючих людей. Безліч досліджень довели, що в разі, якщо води хоча б на 1% менше, ніж слід, ваш настрій буде погіршуватися.

Головний біль

Головні болі

Не вживаючи потрібну кількість води, ви ризикуєте викликати гострий біль в районі скронь. Оскільки зневоднення впливає на рівень серотоніну в крові. Також, є ризик виникнення мігрені, так як маленькі кровоносні судини, що знаходяться в головному мозку, швидко реагують на рівень води.

Нагадаємо, ми писали, що суддя яка співпрацювала з окупантами хоче уникнути покарання: адвокат давить на жалість.

Як повідомляв "Знай.ua" ніколи не вживайте цю ковбасу: експерти назвали найнебезпечніший вид.