Цукерки, які можуть не руйнувати, а відновлювати зубну емаль створили американські вчені.

Американські науковці з університету Вашингтона розробили льодяники, які підтримують і відновлюють зубну емаль. Препарат уже пройшов випробування на пацюках та видалених зубах людей і свиней. Про це йдеться у статті glamour.

Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube

Льодяники із смаком м'яти створені на основі похідного від білка амелогеніна генно-інженерного пептида. Амелогенін – це ключовий білок в процесі формування емалі та коронки зуба.

"Кожне дослідження займе два тижні, і ми очікуємо, що ці випробування займуть не більше трьох місяців", — сказав стоматолог Вашингтонського університету Самі Доган.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Пептид, який міститиметься в цукерках, з'єднуватиметься із дентином – шаром зуба, що розміщується під емаллю. Таким чином буде створюватися новий шар емалі.

Науковці прогнозують, що для підтримання міцності зубної емалі достатньо буде використовувати один льодяник в день, а два уже допоможуть відновити пошкоджену емаль.

Зуби. Фото: Youtube

Навіть відбілюючі смужки й відбілювачі, які покликані надати зубам більш здоровий вигляд, насправді можуть ще більше пошкодити емаль і оголити нижче лежачий жовтуватий шар дентину. Можливість просто відновити здорову емаль значно поліпшить здоров'я зубів і навіть може змінити область стоматології.

Нагадаємо, ми писали, що молода пара попалася на інтимі, опинившись на великій висоті: вони не врахували, що там є люди.

Як повідомляв "Знай.ua", українські сім'ї з дітьми мають право на грошову допомогу: як подати заявку.

Також "Знай.ua" інформував, усиновлення в умовах війни: як українцям здійснити свою мрію та стати батьками - що для цього потрібно.