Один із найголовніших "ворогів" кожного дачника — це колорадський жук. Цей настирливий і живучий шкідник, від якого досить важко позбавитись, шкодить урожаю не тільки картоплі, а й не гидує й іншими овочами, наприклад, помідорами.

Колорадський жук на картоплі, кадр з відео

Вирощуючи город для себе не хотілося б обробляти його хімією, яка окрім жуків може зашкодити і людям. Та на щастя існує багато народних засобів, які допоможуть упоратися з шкідниками.

Найнадійнішим способом боротьби з колорадським жуком городники вважають збір жуків і личинок із рослин вручну. Для цього можна використовувати народний засіб.

Колорадський жук, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Треба висадити трохи старої картоплі збоку, щоб привернути увагу жука й зберегти основні посадки. Коли зійдуть старі бульби, молоде листя переманить жуків з основних посадок, що дозволить вам швидко зібрати шкідників.

Колорадський жук, скріншот: YouTube

Також можна використовувати консервні банки в якості пасток - нарізану картоплю замочуєте на добу в міцному розчині сечовини (1 склянка сечовини на 1 літр води) и розкладаєте її у банки. Важливо пам’ятати, що отруту слід оновлювати щодня.

Посипайте кущі деревним попелом або кукурудзяним борошном. Важливо пам’ятати, що процедуру слід робити після опадів, щоб листя було вологим. Також ви можете посипати міжряддя свіжою сосновою тирсою, яка також допоможе позбутися шкідників.

Задля ефективності можна зробити відвар з кульбаби, хвоща чи полину - по 200 гр свіжої зелені прокип’ятити 15 хв у відрі води, охолодити, розбавити в 10 літрах води півлітра відвару та почати оприскувати рослини.

Нагадаємо, що листя не потемніє, а коренеплоди будуть соковитими та солодкими: як правильно поливати моркву та буряк.

Раніше ми повідомляли, ложка дьогтю в бочці меду: дієтологи назвали головну небезпеку солодкого продукту.