Ви, напевно, не раз чули, що вершкове масло варто виключити з раціону, тому що його корисні якості ставлять під сумніви. Фахівці довгі роки сперечаються на цю тему, а деякі з них дотримуються думки, що масло необхідне організму.

Про це заявила сімейна лікарка та терапевтка Людмила Сердюк. Вона переконана, що вершкове масло приносить користь організму, і його слід залишити в раціоні заради вітамінів.

"Вершкове масло містить цілий букет вітамінів - А, В, С, D, Е і К. Вони благотворно впливають на стан шкіри, волосся та нігтів, уповільнюють процеси старіння, підвищують імунітет та настрій", - зазначила Сердюк.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Також у вершковому маслі є триптофан – це амінокислоти, які стимулюють вироблення серотоніну. Завдяки продукту також знижується потяг до солодкого та переїдання.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Однак у всьому слід дотримуватись норми. Так, на добу лікар рекомендує вживати не більше 30 г вершкового масла дорослій людині, а ось людям із серцево-судинними захворюваннями та дітям слід зменшити дозування та з'їдати не більше 10 г на добу.

Вершкове масло та соняшникова олія, фото sovkusom

Раніше ми писали про те, що лікар назвав варіанти ідеального для серця сніданку - кожен день буде "новим життям"

Як повідомляв Знай.ua, валятися "овочем" більше не доведеться: як захистити організм від впливу магнітних бур, ефективні поради

Також портал Знай.ua писав, як легко очистити обідок унітазу від іржі та нальоту за допомогою повітряної кульки: нізащо б не здогадалися.