Вино у багатьох людей стоїть на столі під час вечері, і нерідко цей напій люблять пити на самоті. Це роблять для зняття стресу або підвищення апетиту, проте наркологи попереджають, що така звичка може бути небезпечною.

Наркологи зовсім не рекомендують пити цей напій. Справа в тому, що у пляшці сухого вина міститься 600 калорій, а під час його розпиття люди часто їдять, у чому й ховається небезпека. Їжа тільки підвищує калорійність, а саме вино знижує в крові рівень глюкози.

Червоне вино, кадр з відео

Через це люди відчувають слабкість, запаморочення та прискорене серцебиття. У цей час печінка активно займається обміном спиртних речовин та виробляє менше цукру.

Не варто виключати момент самого сп'яніння. Після п'яти келихів порушується координація, рівновага та уповільнюється реакція. Якщо ввечері тиск піднімається, то до ранку може серйозно знизитися, що збільшує ризик інсульту.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Тиск, фото microlife

Вино уповільнює метаболізм, тому процес спалювання жиру зупиняється на кілька годин. До того ж, алкогольне сп'яніння підвищує апетит, через що люди схильні до переїдання. І найнеприємніше – напій містить сульфіти та гістаміни, які провокують алергічну реакцію, а у великих дозах – збиває режим сну та негативно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, як охолодити тіло і житло влітку без кондиціонера: ці способи врятують у спеку

Раніше ми писали про те, як правильно промивати полуницю, щоб не з'їсти жучків чи хімію: поради, без яких не обійтися