Значну загрозу для багатьох культур становлять лускокрилі шкідники. При недостатньо інтенсивному або несвоєчасному контролі вони можуть спричинити суттєві втрати врожаю.

Тому городникам радять особливо ретельно обирати інсектицидні препарати для їхнього контролю agroreview. Керівник агрономічного департаменту компанії UKRAVIT SCIENCE PARK Олександр Мигловець підтверджує, що контроль лускокрилих шкідників – серйозний виклик для аграріїв, які вирощують плодові, польові, овочеві культури та виноград.

Грядки, скріншот: YouTube

"По-перше, вони справді завдають великої шкоди посівам та насадженням – як пряму, через фізичні ушкодження, які негативно впливають на загальне зростання та розвиток культур і, відповідно, на майбутню врожайність, так і опосередковану – створюючи своєрідний "портал" у місцях ушкоджень для комплексу небезпечних хвороб. По-друге, лускокрилі види шкідників важко контролюються за допомогою більшості поширених інсектицидів, оскільки вони мають високу стійкість до пестицидів, тому це питання потребує індивідуального підходу", - каже він.

Так що для вирішення "лускокрилої проблеми" Олександр Мигловець рекомендує застосовувати інсектициди на основі емамектин бензоату, що є діяльною речовиною, яка високоефективно контролює представників низки лусокрилих і здатна нейтралізувати їх на ранніх стадіях розвитку, поки вони ще не встигли нанести посівів і нас.

Популярні новини зараз

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Скрін, відео YouTube виноград

Нагадаємо, що листя не потемніє, а коренеплоди будуть соковитими та солодкими: як правильно поливати моркву та буряк.

Раніше ми повідомляли, ложка дьогтю в бочці меду: дієтологи назвали головну небезпеку солодкого продукту.