На дитячому одязі завжди збирається ціла колекція плям, відіпрати які можна не завжди і не будь-яким способом. Втім, повернути чистий вигляд речам можна, навіть не застосовуючи хімію. Про це пише інформаційний портал pixelinform.

Відіпрати дитячі речі часом буває вкрай непросто, адже на них залишаються плями як від їжі, так від трави чи землі та багато інших. Втім, є кілька хитрощів, які допоможуть упоратися з тими чи іншими забрудненнями.

Пральна машина. Фото: скрін youtube

Плями від фруктів та ягід

Вивести таке забруднення досить легко. Речі слід замочити у холодній воді на 15 хвилин, а потім протерти пляму господарським милом та залишити на 10 хвилин. Після цього ополоснути річ у холодній воді та випрати у пральній машині.

Плями землі та трави

Плями потрібно промокнути вологою тканиною, щоб увібрати бруд. Потім забруднення обробляється лимонним соком чи оцтом і залишається на 20-30 хвилин. Наприкінці пляму потрібно промити холодною водою і при необхідності випрати річ звичним способом.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Пральна машина. Фото: скрін youtube

Плями від чаю чи кави

У склянці води потрібно розчинити столову ложку солі та протерти розчином пляму. Для цього можна використовувати ватяний диск. Після цього річ стирається звичайним способом

Раніше портал Знай повідомляв, скатертина буде як нова: як вивести плями від кави, вина чи жиру – прості, але працюючі методи.

Також наш портал інформував, немає сенсу витрачатися на хімію: як приготувати домашній засіб для миття вікон – здивує результатом.

Крім того, ми писали прості лайфхаки, як повернути рушникам початкову м'якість під час прання: поради на всі віки.