Кінець весни - саме час подбати про кущі на вашій дачі. Зокрема, приділіть увагу джерело вітаміну С і просто шалено смачній ягоді - смородині.

Щоб смородина порадувала вас своїм щедрим урожаєм, не забувайте її правильно обрізати та підгодовувати.

Смородина, кадр з "Youtube"

Для початку обріжте зайві та старі гілки. Залишайте тільки три-чотири однорічні втечі.

Смородині сподобається, якщо ви обприскуватимете її медовим розчином: у розрахунку - одна столова ложка меду розводимо в одному літрі води. Обприскувати кущі цим розчином потрібно в період їхнього активного цвітіння.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Варто пам'ятати, що поріч запилюється бджолами. Щоб привернути більше цих комах, обприскуйте кущі солодкою водою.

Якщо дотримуватись цих рекомендацій, у сезон можна порадувати себе щедрим урожаєм смачних ягід. А про те, наскільки багатою на вітаміни і мікроелементи є смородина, знає, напевно кожен дачник. Крім того, є маса рецептів з приготування варень, джемів та конфітюрів зі смородини.

Нагадаємо, чим поливати огірки, щоб плодили до осені: два "таємні" добрива. Після цього підживлення огірки плодоноситимуть і не хворітимуть.

Раніше ми повідомляли, що збільшуємо врожай картоплі втричі: схема, про яку навіть ваша бабуся мовчала. За довгі роки "дослідних" робіт вдалося скласти дуже дієвий план посадки картоплі, щоби збільшити врожайність.

Також стало відомо, що травневий жук втече, навіть не пікне: найкращі народні засоби, які допоможуть зберегти саджанці. Найпростіший спосіб боротьби з цим шкідником - весняне перекопування біля дерев та на грядках, але є ще "особливі" засоби.