Зола безумовно є дуже корисною у дачних справах, проте не кожен звертає увагу на те, що іноді джерело калію та фосфору може призвести до гнітючих наслідків. Все через неправильне його застосування.

Як зазначають у статті на сайті"Рrostoway", помилки найчастіше роблять огородники-початківці, але іноді її допускають і досвідчені дачники.

Перше, що треба знати, це те, що не всяка зола підходить.

Тому категорично не можна використовувати на городі чи саду золу, яка залишилася після спалювання паркану чи сміття. Найчастіше не підійде і зола з мангалу, адже нерідко для розпалювання використовують спеціальний хімічний засіб, який погано впливає на рослини.

Лук на грядці, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Показати ще

У той же час для грядок добре підходить попел, який залишився з печі або просто після спалювання гілок або полін.

Крім того, не можна використовувати золу скрізь, де заманеться . Врахуйте, що в деяких випадках рослинам потрібен кислий ґрунт. У той же час попел діє як розкислювач, тому виходить, що сіянці погано ростуть і дачники не розуміють причини. Тому перед внесенням золи слід перевірити кислотність ґрунту за допомогою води та оцту.

Велику роль також відіграє правильне дозування . Тому не можна сипати золу стільки, скільки заманеться, інакше може статися дисбаланс мікроелементів. Наприклад, рослини отримають багато фосфору та калію, а азоту, навпаки, буде мало. А така ситуація неодмінно позначиться на кількості та якості врожаю.

грядка, фото Pxhere

Нагадаємо, що людські фекалії як добрива для городу – до такого ви не були готові.

Раніше ми повідомляли, чим поливати огірки, щоб плодили до осені: два "секретні" добрива.