Мед – натуральний солодкий продукт, який цінується її лише за смакові якості, а й неймовірну користь для організму. Втім, даний продукт має не тільки корисні властивості, але й небезпечні. Про це повідомляє портал ua-vestnik.

Дієтологи відзначають, що серед безлічі корисних властивостей меду сховалися і деякі небезпеки. Так, мед може спровокувати стрибок цукру у крові. Справа в тому, що хімічна структура меду та цукру дуже схожа і обидві речовини обробляються організмом приблизно однаково - або вирушають на вироблення енергії, або на зберігання у вигляді жиру.

Мед. Фото: Youtube

Втім, мед має величезну кількість корисних властивостей, тому якщо здорова людина вживатиме його в розумних кількостях, то загрози здоров'ю не буде.

Мед, кадр з відео

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

За словами експертів мед покращує травлення, адже має антибактеріальний ефект, особливо якщо не проходив обробку. Також вважається, що цей солодкий продукт знижує ризик розвитку деяких видів раку та може боротися із запаленням.

Крім того, мед рекомендують вживати при застудних захворюваннях, адже він здатний послабити симптоми та допомогти організму боротися з недугою.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, сприяють спалюванню жиру та росту м'язів: 7 корисних продуктів, які мають бути в раціоні.

Також наш портал інформував від печії до болів у животі: ендокринолог пояснив, кому небезпечно вживати гречану кашу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.