При "сонячному" розташуванні, а також при багатому на поживні речовини грунті - помідори проростають дуже енергійно. Буває так, що кущ дає безліч квітів та пагонів, а це у свою чергу забирає всю енергію, не даючи помідорам радувати городників добрим врожаєм.

Щоб вирішити проблему повільного дозрівання плодів, можна вдатися до місцевого видалення листя та квітів.

Про це розповіла одна з українських блогерок, яка ділиться порадами у мережі YouTube.

Обробка помідорів, скріншот: YouTube

Рослини слабшають під впливом стресу, вони стають жертвами комах чи хвороб. Регулярне видалення зайвих квітів, зайвих пагонів та листя зберігає рослини сильними та здоровими. Вони приносять менше, але ароматніші і швидко дозрівають плоди, які виростають дуже великими.

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Крім того, проріджування листя може поліпшити циркуляцію повітря - так листя, що залишилося, швидше висихає і з меншою ймовірністю піддається атакам грибків і бактерій.

Обробка помідорів, скріншот: YouTube

Коли з'явилися перші квіти рослини томатів, можна приступати до проріджування. У виняткових випадках, наприклад, якщо рослина дуже густо росте, можна розпочати раніше. Як правило, спочатку видаляють королівську квітку, потім рослини потрібно обрізати кожні 10 днів.

Припиніть це робити за один-два тижні до початку збирання врожаю. Це дає рослинам достатньо часу, щоб сформувати листя над плодами, які захистять їх від сильних променів сонця та дощу.

Обробка помідорів, скріншот: YouTube

До речі, за хорошої погоди варто розпочинати обрізання вже у травні. Тоді молоді та короткі пагони можна визначити особливо швидко. До речі, у травні ви можете використовувати ці пагони як живці і таким чином розмножувати рослини томатів. Таким чином молоді рослини матимуть достатньо часу для зростання та розвитку коріння протягом літа.

Помідори чері та коктейльні помідори ростуть швидко та густо. Щоб вони не витрачали всю свою енергію на бічні пагони, їх слід обрізати. Так ви зможете підвищити якість плодів - вони стануть смачнішими і матимуть сильніший аромат.

Нагадаємо, урожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Раніше повідомлялося, що збільшуємо врожай картоплі втричі: схема, про яку навіть ваша бабуся мовчала.

Також, чистий посуд, здорові рослини та смачні напої: не викидайте яблучні шкірки, спробуйте ці лайфхаки.