Ну кому ж не подобається авокадо? Вже давно відомо, що цей диво-плід багатий на поживні речовини, насичені жирами і кислотами, а також амінокислотами.

Дієтологи рекомендують з'їдати мінімум половинку авокадо на день.

Виявляється, що за користю м'якоть авокадо переплюнула тільки його кісточка. Вона і вважається найкориснішою в плоді. З цього дня припиніть викидати кісточки: 70% антиоксидантів із усього фрукта і рекордна кількість розчинної клітковини знаходиться саме тут. Як же вживати чарівну кісточку? Не варто намагатися її проковтнути.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Найкращий варіант - подрібнити її в кухонному комбайні або подрібнювачі, а отриманий порошок додати до смузі, салату або будь-якої іншої страви. Однак попереджаємо – кісточка має гіркий присмак, тому поєднуйте порошок із продуктами, які мають інший виражений солоденький чи кислий смак

Якщо говорити про плод, найбільша концентрація корисних елементів знаходиться в м'якоті біля шкірки. Тому, розправившись із кісточкою, їжте авокадо ложкою.

Авокадо переплюнув усіх – фрукти, овочі та навіть трохи горіхи. Як цій зеленій "груші" з невиразним смаком та запахом вдалося потрапити в топ найпопулярніших продуктів світу? Авокадо – це надзвичайно корисний фрукт. Він дуже ситний і смачний і доречний у будь-якій дієті - худорлявого, спортсмена, сердечника. Це майже основна складова вегетаріанського меню. У 100 грамах авокадо збереться лише 250 калорій.

Фрукт не містить цукру та шкідливих жирів і ідеально підходить для будь-якої дієти. Більше того, він здатний розщеплювати надлишок холестерину у крові. В авокадо калію навіть більше, ніж у банані, а це важливо для судин та серця. Багатий набір вітамінів та мікроелементів підніс авокадо на звання омолоджувального фрукта. Ну а в Мексиці, на батьківщині авокадо, фрукт використовують і як відмінний афродизіак. Як бачите, у ньому так багато плюсів, що уникнути популярності він не мав шансів.

Нагадаємо, що дієтолог назвав продукти, які просто обожнює наше серце: буде здоровим, як ніколи.

Раніше ми повідомляли, що тренер пояснив, від яких круп краще відмовитись, а які наминати за обидві щоки.