Через воєнний стан у нашій країні, військовозобов'язані українці не можуть покинути межі Батьківщини. Але відпочити в гарному місці з сім'єю все ж таки хочеться.

Набратися чудових вражень можна і в Україні. Тим більше, що тут є абсолютно нові для широкого загалу і не дуже досліджені місця. "Знай.ua" на основі добірки @news_kiev пропонує топ ідей для подорожей Україною, які значно розширять ваші горизонти.

Український Крим, фото: від патріотів України

Бакотська затока (Кам'янець-Подільський район, Хмельницька область)

Затока знаходиться в оточенні скель та має унікальний мікроклімат. Тут більшу частину часу сонячна погода, завжди безвітряна. Найчистіша вода та приголомшливі види. Родзинка – скельний монастир, збудований ще за часів Київської Русі. Біля монастиря є три джерела мінеральних вод, які вважаються цілющими. З розваг можна покататися на човні, катамарані або порибалити.

Фото Instagram

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Біле озеро (Володимирецький район, Рівненська область)

Це озеро, яке утворилося в басейні річки Стир, відоме завдяки своїм цілющим властивостям. Вода в ньому містить велику кількість гліцерину, солі, калію та фосфатів. Саме озеро чисте та прозоре, видимість до 2-х метрів. Для любителів стрибків у воду – кілька пірсів. Є човни та катамарани напрокат. Можна розташуватися з наметом біля води або вибрати один із готелів або санаторіїв поблизу. Озеро не замерзає взимку, його температура 8 градусів тепла.

Фото Instagram

Мігія (Первомайський район, Миколаївська область)

Цю місцевість називають столицею рафтингу та навіть українською Швейцарією. Радонове озеро славиться своєю водою небесно-блакитного кольору. У нього можна спокійно пірнати зі скель, каміння під водою немає. Мігія відома водними розвагами: тут є рафтинг, сплави Південним Бугом, катання на байдарках і каяках. Можна спробувати себе в скелелазіння.

Мигія, фото Instagram

Актівський каньйон (Вознесенський район, Миколаївська область)

Цей каньйон називають справжнім дивом природи, оскільки тут є безліч водойм, водоспадів та гарних локацій. Любителі піших прогулянок можуть прогулятися до Арбузинського каньйону, звідки відкривається дивовижний вигляд. Також можна відвідати Трикратський ліс-лабіринт з його казковими альтанками та стежками.

Фото Instagram

Блакитна лагуна (річка Люта, в районі селища Чорноголова Великоберезнянського району (Закарпатська область))

Вона розташована серед Карпат і відома своєю ніжно-бірюзовою водою. Лагуна утворилася завдяки водоспаду, розташованому між двома скелями. Водойма має глибину до трьох метрів. Тут немає натовпів туристів, зате є гарні гірські пейзажі, свіже повітря та дика природа. Вода в лагуні навіть у спеку залишається прохолодною, оскільки через стрімкий потік не встигає добре прогрітися.

Нагадаємо, що хрущ втече, навіть не пікне: найкращі народні засоби, які допоможуть зберегти саджанці.

Раніше ми повідомляли, що 100 стрибків щоранку - і набряків як не було: 1,5 хвилин щодня допоможуть вам забути про проблему.