Достатня кількість поживних речовин та сприятливі погодні умови дозволяють огіркам плодити дуже довго. Так, щоб збирати овоч до самих заморозків, слід використовувати один із двох "секретних" способів підживлення. Про це пише Telegram-канал СОДа.

Ціни на огірки в магазинах сильно "кусаються", тому літо - це добрий шанс вдосталь наїстися овочів, якщо є власний город. Втім, для гарного та тривалого врожаю за огірками потрібно відповідне доглядати, у тому числі удобрювати.

Підживлення огірків. Фото: Youtube

Так, досвідчені городники знають два простих, але ефективних способи підживлення огірків.

Спосіб №1

Цибулеве лушпиння залити літром гарячої води і дати настоятися протягом години. Потім рідину розвести 20 літрами теплої води. Поливати огірки цим настоєм потрібно з розрахунку 0,5 літра на одну рослину.

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Показати ще

Огірки. Фото: Youtube

Спосіб №2

Поживний засіб можна приготувати із соснових гілок або шишок. Так, гілки потрібно залити літром гарячої води та дати настоятися протягом години. Потім рідину розбавити 20 літрами гарячої води та поливати рослини під корінь. Для одного куща достатньо 0,5 л рідини.

Кілограм шишок (бажано закритих) потрібно залити водою та варити на вогні дві години. Розчин проціджують і розбавляють у пропорціях – на кожні 50 мл засобу 10 літрів води. Вносити настій із шишок можна як під корінь, так і обприскувати кущі.

Раніше портал Знай повідомляв, як захистити огірки від небезпечного шкідника: павутинний кліщ може зіпсувати всю рослину.

Також наш портал інформував, з грядки відразу на кухню: унікальні способи підживлення помідорів, плоди будуть наче на картинці.

Крім того, ми писали, монети допоможуть злякати мух: найвірніший спосіб для всіх дачників без хімікатів.