Джеймс Бреді, персональний тренер з харчування, розповів про корисні властивості знежиреного молока, зокрема, його здатність знижувати високий кров'яний тиск.

За його словами, це пов'язано з наявністю біоактивних пептидів (певного типу білка) у молочних продуктах, які, як виявилося, позитивно впливають на нашу кров. Про це повідомляє Express.

Молоко. Фото: скрін youtube

Ці біоактивні пептиди, швидше за все, мають здатність гальмувати дію АПФ, що сприяє розслабленню стінок кровоносних судин та зниженню кров'яного тиску.

Крім того, основні поживні речовини, такі як кальцій, калій і магній, що містяться в знежиреному молоці, також впливають на стан кровоносних судин.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Експерт рекомендує споживати дві чашки знежиреного молока на день, щоб досягти бажаного ефекту зниження кров'яного тиску. Однак ця кількість може змінюватись в залежності від різних факторів, таких як вік, стать, маса тіла, а також загальний режим харчування та спосіб життя.

Молоко, скриншот: YouTube

Важливо, що знежирене молоко та інші молочні продукти слід вживати в обмеженій кількості, скориставшись ними як доповнення до збалансованої дієти. Бо ситуація не сильно покращає, якщо у вашому раціоні буде жирна їжа і так далі.

Дієта повинна включати всілякі фрукти, овочі, цілісні зерна та нежирні білки.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, дієтолог назвала важливі продукти для здоров'я нашої печінки – не розвалиться після 30

Як повідомляв "Знай.ua", дієтолог назвав продукти, які просто обожнює наше серце: буде здоровим як ніколи

Знай.uа писав, фізична вправа, як не займе багато часу, але значно покращить самопочуття