Лавровий лист часто використовують для приготування різних страв та супів, але він стане у нагоді господиням не тільки в кулінарії. Як виявилося, цією ароматною приправою можна підгодовувати та лікувати рослини.

Щоб дочекатися пишного листя та гарного цвітіння, кімнатні рослини потрібно підгодовувати. Якщо упускати цей момент, вони починають в'янути і зупиняються в рості.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

У цій справі легко допоможе лавровий лист, який можна знайти на будь-якій кухні. Він багатий вмістом вітамінів і корисних мікроелементів, а також має антибактеріальні властивості. Саме з цих причин листя використовують у квітникарстві.

Так, лавровий лист послужить гарним підживленням та лікуванням для кімнатних рослин. З нього роблять настій для обробки квітів та поливання ґрунту. Також їм поливають коріння рослин, оббризкують листочки. Більше того, ви принесете величезну користь своїм зеленим друзям, якщо просто залишите декілька лаврових листків у горщику.

Як зробити настій: 3-5 лаврових листочків у банці залийте 1 літром води, нагрітої до 80 градусів. Це має настоятися протягом 4 годин, а потім сміливо використовуйте для квітів.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що листя розсади стане міцнішим за мозолі: рецепт підживлення з сухого перцю і кориці, варто спробувати

Як повідомляв Знай.ua, хліб, йод і молоко зроблять огірки та бадилля найзеленішими в окрузі: 2 перевірені рецепти, щоб не сидіти на городі дарма

Також портал Знай.ua писав, як правильно зберігати петрушку, щоб вона довше залишалася свіжою: ефективні поради