Цибуля - один із найпопулярніших овочів, який додають у безліч страв. Він має багато корисних властивостей, але може завдати шкоди людському організму. Про це повідомляє інформаційний портал zhenskiy.

За словами дієтологів цибуля приносить організму чимало користі. У ньому містяться антиоксиданти та протизапальні речовини, що знижують ризик серцевих захворювань, утворення тромбів і навіть захищають від високого кров'яного тиску.

Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube

Водночас цибуля має і "темні сторони", про які багато хто навіть не здогадується. Фахівці зазначають, що овоч не бажаний до вживання людям із чутливим травним трактом, адже може спровокувати спазми, а також здуття живота.

Цибуля. Фото: YouTube

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Спровокувати проблеми із травленням може навіть невелика кількість цибулі. Таку небезпеку для організму становить як свіжа, так і варена цибуля, яка вважається більш корисною. Саме тому людям із чутливим травним трактом краще зайвий раз не ризикувати та зупинити свій вибір на інших овочах.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що потрібно додавати в їжу, щоб знизити ризик хвороб серця та діабету: доступний та корисний продукт.

Також наш портал інформував, доступний та неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, які 4 продукти дуже шкідливі для чоловіків і буквально вбивають здоров'я: багато хто вживає їх щодня.