Пальмова олія в наші дні є найдешевшим замінником натуральних тваринних жирів, що не можна вважати чимось правильним.

Наприклад, часте його вживання веде до ожиріння та розвитку хронічних захворювань. І, що важливо, його виробництво завдає непоправної шкоди нашій Планеті. Зараз ми докладніше зупинимося на сметані, яка є одним із тих продуктів, в якому може міститися ця пальмова олія.

Сметана, скріншот з відео

Виробники часто ховають факт використання рослинних замінників молочного жиру. Насичені жири, що містяться в пальмовому маслі, можуть викликати ожиріння та супутні недуги. Тому пропонуємо кілька способів, які дозволять вам визначити, чи є в тій чи іншій сметані рослинні жири.

Наприклад, перший спосіб вимагає, щоб ви розвели ложку сметани у склянці гарячої води. Якщо сметана розчиниться поступово, вона є натуральною. Однак, якщо жири утворюють білі згустки на поверхні, сметана містить пальмову олію.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Сметана, скріншот: YouTube

Також ви завжди можете звернути увагу на смак сметани після того, як скуштували кілька ложок. Якщо жирна плівка відчувається на мові, продукт містить пальмову олію. Натуральні жири можуть розплавитися за температури 28-33°C і залишають неприємний присмак.

Крім цього, спробуйте залишити сметану за кімнатної температури на 6-8 годин. Якщо вона зберігає аромат і покривається щільною жовтою скоринкою, вона містить рафіновані рослинні жири. А ще подібну процедуру можна провести, лише вже у "теплому місці".

Натуральний продукт почне згортатися та виділяти сироватку під час нагрівання. Сметана з пальмовим жиром не зазнає змін навіть після нагрівання.

Нагадаємо, в Україні дешевшають банани та лимони: які цінники виставили супермаркети

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни

Знай.ua писав, вітаміни тільки для забезпечених українців: у супермаркетах продовжують дорожчати яблука та виноград