Раціон харчування відіграє у стані здоров'я людини. Якщо зловживати шкідливою їжею, можна отримати чимало проблем з організмом. В той самий час правильне харчування дозволяє підтримувати нормальну роботу органів та знижує ризик деяких недуг. Так, дієтологи назвали один із найкорисніших овочів, який варто додати до раціону.

Цвітна капуста стане чудовим доповненням у раціоні, адже містить вітаміни А, Е, С, Н, U, а також вітаміни групи В. Цей овоч насичує організм необхідними мінералами, серед яких магній, калій, фосфор, натрій та фтор. Ці речовини позитивно впливають на роботу багатьох органів.

Цвітна капуста. Фото: скриншот Youtube

Також капуста багата на мікроелементи, які позитивно впливають на серцево-судинну систему та знижують ризик утворення каменів у нирках. Вагомий плюс даного овоча і в тому, що його можна і навіть потрібно вживати тим, хто стежить за вагою, адже він покращує метаболізм.

Цвітна капуста. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Дієтологи відзначають, що цвітна капуста рекомендується до споживання людям, які страждають на гіпертонію та проблеми зі щитовидною залозою.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як допомогти собі під час весняної алергії, коли довкола все цвіте: симптоми полегшать не лише ліки.

Також наш портал інформував, дієтологи попередили про шкоду популярної каші: коли улюблена страва стає небезпечною для організму.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як ефективно реанімувати нігті та шкіру рук за 15 хвилин: маска з натуральних компонентів.