Зараз в Україні такий час, коли не може прогнозувати, що буде завтра... через повномасштабну війну, розпочату росіянами.

Зокрема, ніхто не знає, в який бік і чи взагалі змінюватиметься ціна на продукти в супермаркетах. Хоча весь рік ми спостерігаємо над тим, як вартість зростає та практично не зупиняється, тоді як зарплати стоять на місці.

М'ясо в супермаркеті, скріншот: YouTube

Через це частина українців може замислитись, а чи не варто вже зараз закупитись продуктами, які в майбутньому можуть зрости у ціні. Так, якщо замислитися, відбувається вже багато років. Тому ми розберемося - де і як краще зберігати ті чи інші продукти, щоби продовжити їх термін придатності.

Почнемо з круп, які одними з перших спливають у голові, коли йдеться про закупівлю на тривалий час. Для початку їх можна висипати на лист і потримати в духовці протягом 15 хвилин, при 100 градусах, щоб захистити запаси від харчової молі та жучків. Але після того, як ви проробите ці махінації, крупу потрібно остудити, пересипати в скляну пластикову ємність з герметичною кришкою.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Є ще варіант з тканинним мішечком, але його попередньо потрібно вимочити у міцному розчині соди із сіллю. Таким чином, крупи можна зберігати протягом одного-двох років.

Супермаркет, крупи: фото Знай.ua

Що стосується пиття - чай ​​найкраще зберігати у скляній або керамічній тарі з кришкою; кава - у закритих жерстяних, скляних банках. У чаю термін придатності 6 місяців, у кави – до 3 років.

А ще варто обговорити той самий продукт, який асоціюється з Україною – сало краще готувати в домашніх умовах і зберігати його, загорнувши в пергаментний папір, залишивши потім на зберігання чи морозилку, чи льох. Воно згодом живе до року.

Нагадаємо, черги – не проштовхнешся? АТБ оголосили суперакцію зі знижкою 50%, але є нюанс

Як повідомляв "Знай.uа", забудете, що таке безсоння: лікар склала список продуктів із вмістом мелатоніну

Знай.ua писав, українцям час робити запаси? Чи дорожчатиме гречка протягом 2023 року