Щоб не витрачати час на роздуми, можна провести простий тест, для якого знадобиться лише один інгредієнт та власне яйця.

Яйця в Україні коштують не найдешевше, хоча й зі свого цінового піка знизились до більш-менш питомої цифри на ціннику. Вкрай не хочеться викидати недешеве задоволення у разі, якщо продукт не свіжий або навіть зіпсутий. Про це пишуть на порталі "На пенсії".

Яйця, скріншот: Youtube

Для того, аби перевірити на свіжість курячі яйця, знадобиться просто вода. Візьміть її та наповніть склянку, а потім опустіть яйце і спостерігайте за реакцією.

Свіже яйце залишиться лежати на дні склянки чи іншої ємності. Якщо яйцям виповнилося один тиждень, вони будуть розташовуватися під кутом, причому плоским кінцем вгору.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще
Якщо ж яйце спливло, то це свідчить про те, що воно вже не свіже і зберігається понад три тижні. Повітряна камера яйця досягла такого розміру, що воно легко спливло.

Про те, що яйце вже досить полежало, можуть свідчити і "хлюпаючі" звуки, які чути, якщо ви потрусите яйце.

Ціни на яйця, скріншот з відео

Звичайно, від вживання такого продукту краще відмовитися, але при бажанні та ретельній перевірці запаху та консистенції його можна використовувати для випікання улюбленого пирога або кексу.

Нагадаємо, ми писали, що до борщу — саме те: українські супермаркети знизили ціни на сметану, де дешевше.

Як повідомляв "Знай.ua" як повернути життя волоссю за допомогою бананової шкірки: домашній догляд для живлення та зміцнення.

Також "Знай.ua" інформував, може "обдарувати" зайвими кілограмами: скільки сала можна з'їдати без шкоди організму.