Почистити духовку — завдання не з простих і навіть спеціальні засоби не завжди дозволяють побачити бажаний результат. Втім, існує досить простий, але ефективний лайфхак, який допоможе позбавитися нагару та інших забруднень у духовці. Про це пише pixelinform.

З часом стінки духової шафи покриваються різними забрудненнями, які не завжди просто прибрати, особливо без використання спеціальних гелів та спреїв. Втім, деякі господині вважають за краще не застосовувати такі засоби через "хімозний" запах і не завжди ідеальний результат. Відмити духовку можна і без хімії, застосувавши простий лайфхак.

Духовка. Фото: скрін youtube

Крок №1

Розігріємо духову шафу до 170-200 градусів і ставимо на лист або решітку каструлю з нержавіючої сталі, в яку наливаємо 2 літри окропу. За бажанням можна додати 4 столові ложки лимонної кислоти.

Крок №2

Закриваємо духовку з каструлею і залишаємо на 10-15 годин. Найкраще робити це на ніч, коли потреби використовувати духовку точно не буде.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Духовка. Фото: скрін youtube

Крок №3

За допомогою ганчірки або губки видаляємо нагар і жар, що накопичився в духовці. Під впливом пари всі забруднення видалятимуться дуже легко.

Раніше портал Знай повідомляв, як вимити вікна до блиску за лічені хвилини: перевірені методи, які оцінить кожна господиня.

Також наш портал інформував, не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.