Імунна система є своєрідним щитом організму, що допомагає захищатися від вірусів та бактерій. Щоб менше хворіти, дуже важливо правильно харчуватися і тим самим підтримувати імунітет. Який популярний овоч має бути в раціоні, особливо в період сезонних захворювань, повідомляє medicalanswers.

Помідори містять багато антиоксидантів та дуже корисні для всього організму. Також у них є лікопін, який захищає організм від дії вільних радикалів, які можуть спричинити захворювання серцево-судинної системи, а також онкологічні захворювання. Крім того, цей антиоксидант активує захисні клітини імунітету.

Помідори. Фото: скриншот Youtube

Крім того, помідори дуже позитивно впливають на здоров'я шкіри, волосся та очей, адже мають унікальний склад. Вони багаті на вітамін С, бета-каротин та харчові волокна.

Помідори, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Незважаючи на безліч корисних властивостей, помідори не рекомендується вживати деяким категоріям людей, зокрема тим, хто страждає від запальних захворювань шлунково-кишкового тракту. Також буває індивідуальна нестерпність томатів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти у стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.