Зелений чай прийнято вважати одним із найкорисніших, проте все не так просто. Даний напій в деяких випадках може нашкодити організму, адже має стимулюючий ефект і специфічний склад. Не всім людям можна його пити, особливо у великих кількостях.

Так, за словами експертів, зелений чай, а також напої на його основі не можна пити вагітним жінкам. Цей чай містить кофеїн і перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти. З тієї ж причини також не варто захоплюватися цим напоєм людям, які страждають на глаукому, виразку та гіпертонію.

Чай. Фото: скрін youtube

Наголошується, що в заварці міститься танін, який негативно впливає на рівень заліза в організмі та погано позначається на засвоюваності кальцію з магнієм. Саме тому зелений чай не варто пити під час їди. Пити зелений чай рекомендується у свіжоприготовленому вигляді, адже після охолодження у ньому починають формуватися шкідливі речовини.

Чай. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Незважаючи на всі ці нюанси, цей гарячий напій є досить корисним, адже містить антиоксиданти, вітаміни групи В та мінеральні солі, які виконують очищувальну та бактерицидну функції.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зайвий раз їжу краще не підсолювати: як звична спеція може вдарити по здоров'ю.

Також наш портал інформував, які продукти не можна їсти у стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.