Дотримання правил приготування їжі часто може врятувати вас від харчового отруєння, а також розладів шлунку. Тому дуже важливо зважати на деякі важливі нюанси.
Наприклад, дослідження британських учених показало, що неправильне приготування їжі на звичайнісінькій рослинній олії може призвести до розвитку серйозних недуг і навіть до летальних наслідків.
Фахівці пояснили, що, наприклад, кукурудзяна, соняшникова, пальмова та соєва олії починають виділяти альдегіди при занадто високій температурі, що дуже сильно б'є по серцю, печінці, нирці, стравоходу і тощо.
Від одноразового приготування за таких умов, звісно, нічого не станеться. Проте якщо таке готування здійснює протягом тривалого часу, на порядок підвищується ризик розвитку онкології.
Внаслідок нічного ракетного удару по Києву загинули діти (оновлено)
Українців залишать без штанів: разом з електроенергією підвищать ще один тариф
Зима буде непростою: у "Нафтогазі" розповіли, скільки доведеться платити за газ
Місячний запас продуктів: українцям роздають нову гуманітарну допомогу, хто може отримати
Саме тому фахівці радять не тримати олію занадто довго на вогні, щоб не допускати її перегріву та виділення занадто великої кількості отруйних речовин, які потім потрапляють у наш організм.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі