За словами фахівців, існують продукти, які здатні викликати звикання, то ж у майбутньому відмовитися від них буде дуже складно.

Науковці з Мічиганського університету склали перелік продуктів, які викликають залежність. Відповідні висновки фахівці зробили після проведення масштабного дослідження за участю добровольців, які розповіли про свої смакові уподобання та розставили в анкетах продукти за харчовою привабливістю.

Таким чином науковці виявили, що найбільший потяг викликають тістечка, шоколад, морозиво, печиво, піца, картопля фрі, чипси, попкорн та чизбургери.

Чіпси на тарілці, фото pixabay

Фахівці дали цьому дещо несподіване пояснення. Згідно зі словами вчених, всі ці продукти мають спільну рису — співвідношення вуглеводів і жиру в них схоже на грудне молоко. Водночас в ранньому віці мозок немовлят дуже чутливий до емоцій і запам’ятовує приємні відчуття після годування.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Крім того, дієтологи порадили відмовитися від споживання п'яти продуктів, що провокують онкологічні захворювання. Мова йде про льодяники, кекси, гарячий шоколад, брауні та газовані напої. Найшкідливішими визнано тістечка, вкриті кольоровою глазур'ю, при виробництві якої використовують фарбники на основі нафтопродуктів.

Солодощі, фото: pixabay.com

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі