Кухня - напевно, найбрудніше місце в будинку, адже там постійно готується їжа, після чого залишається багато плям, жиру та запахів. При цьому витяжка є найбруднішим приладом, на якому згодом накопичується багато бруду. Тому витяг потрібно регулярно чистити і для цього є корисний лайфхак, який дозволить обійтися без покупної хімії. Про це пише pixelinform.

Брудна витяжка – це не найкраще видовище на кухні, але крім неприємних візуальних відчуттів важливо пам'ятати, що бруд і жир з приладу можуть потрапити їжу. Щоб цього не сталося, потрібно регулярно чистити витяжку і необов'язково купувати для цього побутову хімію. Цілком можна обійтися власними силами та звичайною кухонною сіллю.

Чищення витяжки, фото depositphotos

Так, 500 г солі потрібно насипати в каструлю, а потім налити в неї води і підігріти, але не доводити до кипіння. Якщо габарити дозволяють, що з витяжки можна зняти фільтр і проварити в каструлі протягом 10 хвилин. Також розчин можна перелити в таз та помістити фільтр туди.

Чищення витяжки, фото navseruki

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Якщо з першого разу фільтр не очистився як слід, процес слід повторити або ж протримати його довше в солоній воді.

Раніше портал Знай повідомляв, не тільки картоплю посмажити: як олія може допомогти у вирішенні побутових завдань, унікальні лайфхаки.

Також наш портал інформував, засяє, наче тільки з магазину: як своїми руками зробити ефективний засіб для миття скляного посуду.

Крім того, ми писали, лише один секретний компонент зробить махрові рушники знову пухнастими та м'якими: хитрий лайфхак для господинь.