Ми вже розповідали нашим читачам, що добриво можна зробити не лише з бананових шкурок, але також для цієї справи відмінної підходить сухий хліб, а точніше – сухарики. Ще один вид "відходів", на який люди просто не звертають уваги, - це кавова гуща.

У кавовій гущі після того, як самого напою вже немає, можна виявити корисні мінерали - фосфор, калій і азот. Всі ці елементи – дуже гарне добриво для рослин.

Про це розповів один із українських садівників, який ділиться своїми порадами та публікує ролики в мережі YouTube.

Кавова гуща, скріншот: YouTube

Можна просто висипати каву на клумбу або грядку, вона вбереться самостійно і збагатить землю корисними речовинами. Досвідчені городники рекомендують змішувати кавову гущу із землею у співвідношенні 1:1. І цю землю можна використати для горщиків, грядок, саду.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Гущу можна розбавити водою і використовувати для поливу саду або газону. Ще один варіант - додавати кавову гущу до компосту.

Кавова гуща, скріншот: YouTube

Яка "зелень" добре реагує на кавову гущу

Таке підживлення люблять кімнатні та садові гортензії та троянди. Підсипати гущавину потрібно постійно, щоб отримати позитивний ефект. Вона допомагає їм залишатися здоровими та легше переносити хвороби. А ще гуща оберігає від мікробів та грибка.

Гуща відлякує шкідливих комах: мух, равликів та мурах. Але будьте обережні, деякі сорти кави можуть приваблювати хробаків. Досвідчені садівники радять використовувати приманку та відволікати її черв'яків: насипати трохи гущі купкою і залишати для них. Достатньо буде однієї чашки на тиждень.

А ще, що дуже цікаво і важливо знати - кавова гуща відлякує котів, вони перестають використовувати ваші грядки з квітами як туалет.

Нагадаємо, найпишніша зелень на всі дачі: як приготувати поживне для розсади добрива з хлібних кірок.

Раніше повідомлялося, це буде не дерево, а ваша гордість: навіщо перед посадкою саджанця класти в яму жменю ячменю.

Також, розквітнуть ще пишніше: несподіваний лайфхак із пивом для кімнатних квітів, про це знають одиниці.