Свята рівноапостольна княгиня Ольга стала прикладом для багатьох жінок: вірна дружина і любляча мати не лише зберегла престол для свого сина Святослава, але й зміцнила державу та знайшла свій власний шлях до Бога. Ольга виявила надзвичайну мужність і навіть виступила проти вбивць свого чоловіка князя Ігоря — тому її вже охрестили у пресі "першою залізною леді України".

Читайте Знай в Google News!

В останні роки князювання Ігоря велась війна з деревлянами, які не хотіли платити князю велику данину. За літописними даними біля міста Іскоростеня 945 року деревляни здійснили розправу над князем Ігорем, розірвавши його тіло між деревами.

княгиня ольга

Після смерті Ігоря залишився малий син Святослав, і правління державою перейшло до його Ольги. Правління Великої київської княгині Ольги було вирішальним поворотом в історії Київської Русі.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Першою її справою стала жорстока помста деревлянам у 945–946 роках за загибель чоловіка. Після приборкання деревлян княгиня Ольга не провадила жодних нових великих військових походів.

Княгиня Ольга також першою спробувала ввести порядок щодо данини, а також розпочала будівництво по всій території країни.

У 957 році княгиня Ольга відвідала Константинополь, де уклала угоду з візантійським імператором Константином VII Багрянородним. Там же в ніч з 17 на 18 жовтня 957 року вона прийняла християнство.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Українські школярі-археологи відкопали амулет двохтисячолітньої давнини - злі духи десь поруч.

Як повідомляв портал Знай.ua, Звислий живіт, вигнута спита та вибриті брови: яким був ідеал жіночої краси в 15 столітті.

Також Знай.ua писав, Кохання султана: як насправді виглядали фаворитки Сулеймана Пишного, чоловіка Роксолани.