Життя Марієтти Капніст-Сірко повністю відображає дивну і важку історію двадцятого століття на наших землях. Жінка, яка мала все життя провести на сцені, найкращі роки свого життя провела у таборах.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає ресурс LikeMe.

Марієтта Капніст-Сірко належала до видатного шляхетного українського роду. В її родовому дереві і Іван Сірко - легендарний ватажок козаків, і Василь Капніст - український поет. Народжена в розкоші вона з дитинства захоплюється грою і музикою, проте прихід до влади більшовиків змінює усе в житті молодої дівчини.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

Тата страчують, вони з матір'ю мусили переховувати і тікати. Хоча їх не стратили в перші пореволюційні роки, вже доросла Марієтта не змогла оминути таборів. Жінку за вроду називали “графинею ГУЛАГу”. Проте важкі роботи в шахті, голод, недоїдання і побої не допомагають зберегти красу. Капніст завагітніла і народила дівчинку, яку дуже любила. Коли їй залишилось недовго до закінчення терміну покарання, вона дала ляпаса виховательці за жорстоке поводження з дитиною. За це Капніст дали ще десять років, а її доньку відіслали до дитячого будинку.

Капніст вийшла з таборів уже при Хрущові, повернулась до Києва, де довго перебивалась з різних підробітків. У свої 44 роки вона мала вигляд дуже літньої жінки: без зубів, сива і глибокими зморшками. Така зовнішність привернула увага молодого режисера з кіностудії Олександра Довженко. Жінка нарешті повернулась до акторства, її любили як режисери, так і глядачі. Капніст грала відьом, старих графинь і монахинь.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Знай писав, що в Карпатах був виявлений Самотній чоловік.

Також Знай повідомляв, що в Чернігівській області виявили сім'ю, що живе в лісі.

Також Знай.ua писав, що Вважалися назавжди втраченими: глядачам показали старі українські фільми, заборонені в СРСР.