В кінці XIX століття розваги ще не були на тому рівні, на якому вони зараз. Проте публіка вимагає не тільки хліба, а й видовищ. Щоб забезпечити шоу, в США придумали цікаву забаву. Американці просто розбивали паровози! Таким чином були знищені сотні паровозів, а справжню залізничну аварію могли бачити десятки тисяч чоловік.

Першим організатором цього шоу був А. Л. Стрітер. Він працював агентом з продажу локомотивів в штаті Огайо. Однак бізнес йшов далеко не завжди, деякі паровози були неліквідом. І Стрітер придумав геніальну ідею. Для першого шоу змонтували залізницю на 550 метрів (надалі доходило до 1.6 км), і відправили паровози назустріч один одному. Публіка була в абсолютному захваті. Машиністи пускали паровози на максимальну тягу, і швидко вистрибували з локомотива. Далі відбувалося крах. За це видовище люди платили великі гроші.

Крах паровоза, історичне фото

Видовище було настільки захоплюючим, що одного разу організатори аварії побудували навіть міні-місто на 40 000 чоловік. У місці грандіозної катастрофи двох локомотивів обладнали амфітеатр, викопали колодязі, зробили навіть ресторани під куполами! Правопорядок забезпечувала кілька сотень поліцейських. В цьому місті була побудована навіть міні-в'язниця для особливо буйних. Публіка в США з величезним задоволенням купувала квитки.

Нагадаємо, сюди ще не ступала нога людини магічна гора Кайлас в Тибеті творить чудеса. Гору Кайлас, яка знаходиться в Тибеті, вважають священною. Такі уявлення про цієї вершини є у багатьох релігій світу. А натовпи паломників тягнуться в Тибет, щоб обійти навколо цієї таємничої гори, яку ніхто не міг підкорити.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Микола II все не дає спокою Поклонській - "екс-прокурорка" змусила Дюжева з "Бригади" тужити за царя. Депутат Державної Думи Російської Федерації і так званий колишній "прокурор" анексованого півострова Крим Наталя Поклонська виклала на своїй сторінці в Instagram запис вірша Сергія Бехтєєва "Молитва", в якому в черговий раз висловлює безмежне співчуття з приводу розстрілу сім'ї Миколи II.

Також Знай.uа" писав, молодий Данилко розповів про створення образу Вєрки Сердючки – "Якось "зловив" провідницю… ". Артист у програмі "Вибрики" розповів про те, як він став найвідомішою провідницею всіх часів. Короткий відеоролик, знятий приблизно в 1998 році, з'явився в соціальній мережі Facebook.