На дивовижну та масштабну знахідку натрапили дослідники в Азії. Під час розкопок в Центральній Монголії археологи розкопали руїни так званого "міста драконів" Лунчэн. Вважається, що це місто було столицею імперії кочового народу хунну.

Керівник монгольської групи археологів, доцент кафедри археології в Державному університеті Улан-Батора Тумур-Очирин Ідерхангай зазначив, що під час розкопок на руїнах одного з будинків міста було виявлено напис "Син Неба Шаньюй". Про це повідомляє агентство Xinhua.

Археологи, фото: youtube

Виявлений на стіні стародавнього будинку напис був зроблений китайськими ієрогліфами. Саме з цієї причини вчені зробили висновок, що дане місто у давнину було столицею імперії народу хунну.

Самі ж руїни "міста драконів" Лунчэн були знайдені у районі Улзийт, монгольської провінції Архангай ще три роки тому, а саме у 2017 році. Проте розкопки довший час не проводилися через проблем з фінансуванням. Дослідження в результаті довелося відкласти до 2020 року.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Розкопки в Монголії, фото: xinhuanet.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сюди ще не ступала нога людини — магічна гора Кайлас у Тибеті творить дива. Гору Кайлас, що знаходиться у Тибеті, вважають священною. Такі уявлення про цю вершину є у багатьох релігій світу. А натовпи паломників тягнуться до Тибету, щоб обійти навколо цієї таємничої гори, яку ніхто досі не міг підкорити.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Микола II все не дає спокою Поклонській - "експрокурорка" змусила Дюжева з "Бригади" тужити за царем. Депутатка Державної Думи Російської Федерації і так званий колишній "прокурор" анексованого півострова Крим Наталія Поклонська виклала на своїй сторінці в Instagram запис вірша Сергія Бехтєєва "Молитва", в якому вкотре висловлює безмежний жаль з приводу розстрілу сім'ї Миколи II.

Також Знай.uа" писав, молодий Данилко розповів про створення образу Вєрки Сердючки – "Якось "зловив" провідницю… ". Артист у програмі "Вибрики" розповів про те, як він став найвідомішою провідницею всіх часів. Короткий відеоролик, знятий приблизно у 1998 році, з'явився у соціальній мережі Facebook.