Британські вчені реконструювали у цифровій моделі внутрішнє оздоблення каплиці Святого Фоми Бекета у Кентербері у тому вигляді, який вона мала усередині XV століття. У XVI столітті храм було зруйновано і відновлено, що все ж значно змінило інтер'єр і екстер'єр церкви.

Про це повідомляє BBC.

Джон Дженкінс розповів, що члени команди використовували інформацію з історичних документів, включаючи свідчення очевидців; збережені фрагменти храму; щоб створити реконструкцію.

Реконструкція храму святого Томаса Бекета заснована на свідченнях очевидців і збережених матеріалах.

Собор у Кентербері, фото BBC

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Дослідники припускають, що будівництво храму тривало десь 30 років між 1180 і 1220 роками.

Згідно з історичними фактами, Бекет, архієпископ Кентерберійський, вступив в запеклу суперечку з королем Генріхом II про права церкви, після він був убитий лицарями в соборі в 1170 році.

Незабаром собор став важливим середньовічним місцем паломництва, його відвідують близько 100 тисяч відвідувачів на рік, щоб вшанувати Бекета як святого і мученика.

Створення цифрової реконструкції святині приурочене до 850-ліття з дня вбивства святого Фоми Кентерберійського. Заходи триватимуть фактично до кінця року, а саме до 29 грудня, оскільки саме в цей час вшановується пам'ять архієпископа-мученика.

Не так давно в Ефіопії археологи виявили рештки стародавньої споруди. Як свідчать знайдені артефакти, колись споруда була християнським храмом. У своїх дослідженнях археологи спиралися на місцеві легенди.

Як свідчать перекази, багато століть тому на вершині пагорба в Дебре-Гергисе височіла велична будівля. Вчені ретельно дослідили цю місцину за допомогою дрона і дійсно виявили руїни. Так, вони обстежили залишки багатометрових кам'яних колон і стін, що збереглися на поверхні пагорба, знайшли фрагменти кераміки і кам'яний блок з написом на древній ефіопській мові. Її тільки належить розшифрувати.

Нагадаємо, Древній храм повстав з руїн і поставив під сумнів Біблію, фото знахідки.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдено доісторичного хижака, якого світ ще не бачив.