На території давньоєгипетського храму Тапосирис Магна археологи знайшли дві мумії високопоставлених осіб. Вони жили в один час з Клеопатрою.

Про це повідомляє The Guardian.

Унікальна знахідка зможе допомогти дослідникам і підказати, де варто шукати поховання знаменитої правительки.

Археологи висували теорію, що її поховали в Олександрії, адже саме там вона народилася і правила. Інші фахівці вважають, що вона похована в 45 км від міста в древньому храмі Тапосирис Магна.

Археологи в Єгипті, фото: The Guardian

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Саме в храмі виявили дві мумії людей з високим статусом. Дане відкриття вважають сенсаційним і воно доводить важливість некрополя, який пов'язаний з Клеопатрою.

Мумії знаходяться в поганому стані. Причиною стало попадання води в некрополь, хоча похоронну камеру і не піднімали протягом 2 тисяч років.

Спочатку мумії були покриті сусальним золотом. Ця розкіш була доступна тільки для людей вищих верств суспільства. Археологи припускають, що вони навіть могли взаємодіяти з Клеопатрою.

"Хоча зараз вони покриті пилом від 2000 років під землею, в той час ці мумії були б вражаючими. Сусальне золото показує, що вони були б ... важливими членами суспільства", – сказав доктор Гленн Годенхо, старший викладач єгиптології університету Ліверпуля.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені "воскресили" людини, що жила 8 тисяч років тому.

Як повідомляв Знай. ua, археологи показали найстрашнішу тюрму в історії людства.

Також Знай. ua писав, що герметичний свинцеву труну віком у півтора тисячоліття, вчені знайшли страшну знахідку з невідомим вмістом.