Ім'я Сари Брідлав, напевно, нічого не скаже звичайній людині. Однак ця жінка зуміла увійти в історію. Вона стала першою темношкірою жінкою, якій вдалося заробити мільйони доларів.

Брідлав народилася в родині рабів у 1867 році. Незважаючи на те, що до того моменту рабство скасували, темношкіре населення було змушене продовжувати працювати у важких умовах, і практично не мали ніяких прав. Сарі також довелося тяжко працювати – вона почала працювати прачкою на колишніх господарів своїх батьків. Кошти були далекі за якістю від сьогоднішніх, тому шкіра її рук пошкоджувалась, випадало волосся.

Щоб зберегти свою красу хоч як-то, їй довелося експериментувати з різними лікарськими засобами. І їй вдалося! Вона змогла створити препарат, який дозволяв захистити шкіру і волосся. Людська чутка швидко рознеслася по сусіднім штатам. Сара кинула роботу пралею і відкрила невелику лавку.

Справи пішли настільки успішно, що незабаром маленька крамничка перетворилася на повноцінний магазин. Темношкірі не мали права відвідувати ті магазини, в які ходили білі, тому засіб Брідлав було для них єдиним доступним способом зберегти красу.

Сара Бридлав (Архівне фото)

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

У 1906 році Бридлав вийшла заміж за Чарльза Уокера, який просував її товар в газетах. Також вони використовували і мережевий маркетинг для просування продукту. Сара, нарівні з агентами, ходила по домівках, пропонувала свій товар і вчила людей правильно ним користуватися.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав про публічних будинках при концтаборах СС - спливли страшні подробиці життя секс-рабинь.

Напомним раніше ми розповідали про інтимні традиціях давньої Індії, про яких мало хто знає.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, про моторошну практику англійців, що вражає до глибини душі.