У світі науки щоразу трапляються дивовижні відкриття. Так, на цей раз науковці з Національного дослідницького центру науки і техніки Буенос-Айреса виявили в Патагонії останки Overoraptor chimentoi — нового виду паравесов (скарбу тероподовых динозаврів) загону ящеротазовые. Палеонтологам вдалось з’ясувати, що цей динозавр блукав по Землі близько 90 мільйонів років тому.

Джерело: видання Naked science.

Довжина тіла оверораптора сягала 1,3 метра. Він мав довгі і витончені кінцівки, які нагадували крила, пристосовані для бігу ногами і серповидним кігтем на одному з пальців кожної кінцівки.

Скелет динозавра, фото: Getty Images

"Є ознаки, які відрізняють Overoraptor chimentoi від аргентинських уненлагий, а також від таких двоногих хижаків, як велоцираптори. Аналізуючи його лапи, ми виявили пташині особливості, пов'язані з польотом. Це змушує нас думати, що за филогенетическому древу Overoraptor chimentoi був ближче до птахів, ніж більшість відомих досі ящерів", - заявив один з авторів роботи Фернандо Новас.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

рештки динозавра, фото Pxhere

Гіпотеза науковців полягає в тому, що здатність тварини складати крила все ж повинна була мати іншу функцію, ніж у літаючих птахів, оскільки це тварина бігала

Вчені припускають, що передні кінцівки динозавра грали роль в забезпеченні балансу під час гонки, як це відбувається у здатних бігати птахів, наприклад, страусів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.