Як відомо, в далекому Середньовіччі зовсім по-іншому доводили або спростовували причетність зловмисника до того, чи іншого злочину, а подекуди і зовсім за допомогою Всевишнього. Так, сьогодні мова піде про унікальний на той час спосіб виявлення, який передбачав смертельне випробування – "Суд Божий".

Варто зауважити, що до наших часів дійшли лише деякі письмові джерела про те, як саме це відбувалося півтори тисячі років тому. Зокрема, "Суд Божий" або ордалії (від латинського слова ordalium - вирок, суд), в Середньовіччі допускався тільки тоді, коли всі інші пошуки істини були вичерпані.

Середньовіччя

Форми проведення цього суду були досить різними, але майже завжди закінчувалися трагічно, люди, які повинні були пройти це "випробування", мали зробити що-небудь таке, що в нормальному житті буде для них смертельним. Ось тут і повинні були включитися вищі сили, щоб зробити цю перевірку для невинної людини зовсім безпечною, але, як ви могли зрозуміти, ніхто підсудним не допомагав і вони благополучно відправлялися на той світ або у в'язницю.

Один з варіантів Божого суду

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Наприклад, випробування вогнем передбачало триманні руки у вогні, в переході через палаюче вогнище (одяг для більшого ефекту ще й просочувалася воском) або в триманні голими руками розпеченого металу. Випробування водою також не відрізнялося гуманністю. Тут слід було з киплячої води дістати кільце. Обвинувачений виправдовувався тільки в тому випадку, якщо витягував його без шкоди для себе, що взагалі-то неможливо.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, якою була друга весільна сукня Жаклін Кеннеді – життя першої леді після загибелі чоловіка.

Як повідомляв портал "Знай.ua", тисячолітній скарб вікінгів ховався серед кукурудзи, кадри неймовірної знахідки. У Нідерландах археолог знайшов рідкісне кільце вікінгів

Також "Знай.ua" писав, таємниче виникнення майя – знайдено попередників древньої цивілізації.