Гаррі Трумен – одна з найбільш неоднозначних фігур, яка коли-небудь керувала США. З одного боку саме він закінчив Другу Світову війну і був найпопулярнішим президентом Сполучених Штатів. З іншого боку він прославився низкою неоднозначних рішень. Зокрема, саме він вступив в непопулярну Корейську війну. Також Трумен був відомий своїми жорсткими рішеннями, у тому числі і які коштували йому рейтингів. Найвідомішою історією стало утихомирення бунту залізничників.

Президент США Гаррі Трумен і держсекретар Джозеф Маршалл обговорюють план допомоги Європі


У 1946 році робота залізниці була паралізована через масового страйку працівників. В ту пору якісна робота залізничного транспорту було життєво важлива для існування країни. Переговори з профспілкою не приводили ні до якого результату. Тому Трумен пішов на радикальні заходи, щоб змусити припинити страйк залізничників.

Трумен оголосив, що всі страйкуючі “отримають камуфляж і підуть на війну”, якщо не припинять страйк. Щоб його слова не сприйняли як блеф, Трумен виступив перед Конгресом з проханням наділити його надзвичайними повноваженнями на цей випадок. Цей крок серйозно вдарив по популярності Трумена, однак заходи спрацювали: страйк був припинений, залізничники повернулися до роботи. Незважаючи на цю історію, 33-й президент США зміг переобратися на другий термін.


Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще