Нещодавно на Facebook-сторінці італійського міста Неграр, що знаходиться в провінції Верона, з’явилася неочікувана новина, яка викликала чималий резонанс в суспільстві: археологи відкопали в місцевих виноградниках вкрай рідкісну римську мозаїку, а також оприлюднили низку унікальних фото з цією візерунковою підлогою, яка виглядала так, ніби її зробили вчора.

Джерело: іноземне видання Metro.

За словами самих археологів, на місці проведення розкопок ще в 1922 році була виявлена ​​вілла, яку, за підрахунками вчених, побудували в третьому столітті нашої ери. Але цілі сто років у науковців не було можливості вивчити місцевість докладніше. І ось в кінці минулого року дослідницька група вирушила на виноградники під Неграр. Правда, розкопки довелося зупинити через пандемію і суворий карантин. Але коли роботу відновили, то знайшли фундамент вілли і мозаїчна підлога.

Фото знахідки

Зокрема, про це відкриття розповів й історик Міко Клелланд в Twitter, де повідомив, що дослідницька група зробила найбільше в цьому році відкриття. Всього за кілька днів його публікація набрала 494 тисячі лайків і 99 тисяч ретвітів. У коментарях багато обурилися, як можна було заривати таку красу, і Міко пояснив можливі причини.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Фото знахідки

"Це не єдиний випадок, таке дійсно збиває з пантелику! На території колишньої Месопотамії ми знаходили величезні пагорби там, де місцевість була повністю рівна. Це насправді руїни цілих міст, в давнину просто накладали землю шар за шаром, а потім на цих пагорбах будували свої будинко", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, жінка прогулялася з пухнастим другом і відкопала зуб гігантського доісторичного монстра.

Як повідомляв Знай.uа у Китаї знайшли унікальний артефакт з містичною рідиною – ніби вірусу було замало.

Знай.uа писав, замок приховує пряму дорогу до пекла? Легенда про найзловісніше місце на планеті.