Людство ошелешили новими результатами дослідження космосу. Виявлено галактику, що отримала позначення DLA0817g. Вона - найбільш віддалена від нас з обертовим диском, що коли-небудь спостерігалося.

Галактика, фото - телеграм-канал "Очевидні речі"

Галактика формує зірки в 10 разів швидше, ніж Чумацький Шлях, і вже досягла маси в 70 мільярдів сонячних, а швидкість її обертання порівнянна зі швидкістю обертання нашої галактики і становить 272 кілометра в секунду.

Відкриття DLA0817g ставить під сумнів вірність багатьох моделей формування галактик, які передбачають, що в цей період еволюції космосу масивні структури росли завдяки безлічі злиття менших галактик і гарячих скупчень газу.

Галактика, фото: NASA/ESA/the Hubble Heritage (STScI/AURA)-ESA/Hubble Collaboration/Evans A.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Показати ще

Той факт, що астрономи виявили DLA0817g, коли Всесвіту було всього десять відсотків від її нинішнього віку, вказує на існування інших процесів росту в ті часи, зокрема, в ході постійного нарощування холодного газу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, величезний шматок льоду, розміром з цілу країну, запустив процес "самоліквідації".

Як повідомляв портал Знай.uа, у NASA показали процес танення льодовиків за останніх 16 років, катастрофа світового масштабу.

Також портал Знай.uа писав, що глобальне потепління повністю виконає сучасний світ – кліматологи дали прогноз на 2100 рік.