В Чехії, серед густих лісів на одній з високих скель стоїть замок Гоуска, навколо якого ходить чимало містичних легенд і загадкових історій. Він знаходиться в 65 км від столиці.

Замок завжди належав поважним і відомим панам. У 1924 році власником замку став Йозеф Шимонек, який в ті роки був президентом автозаводів "Шкода" і використав його як свою літню резиденцію.

Під час другої Світової війни в замку Гоуска були окремі частини німецької армії, а після війни воно стало архівом державної бібліотеки. Після падіння тоталітарного режиму в 90 роках замок Гоуска перейшов в руки до колишнім власникам, які до нового тисячоліття виробили ряд відновлювальних робіт і підготували його для туристичних екскурсій.

Замок Гоуска, фото з відкритих джерел

Вже багато поколінь існує легенда про те, що під замком існує бездонний колодязь. Розповідають, що на його дні є лабіринт підземних ходів, один з яких веде до брами пекла.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Ніхто з мешканців не знає, як потрапити туди. Одного разу туди вирішили відправити злочинця, який засуджений на смерть і замість цього він повинен був отримати свободу.

Замок Гоуска, фото з відкритих джерел

Засуджений був радий такою пропозицією. Його спустили на дно колодязя, однак він пройшов буквально кілька кроків і закричав, він вимагав, щоб його негайно витягли назад.

Його тут же підняли і побачили його перекошене обличчя від жаху. У нього посивіло волосся. Злочинець був не в собі і постійно повторював, що побачив Диявола в пекло. Він несподівано помер через кілька днів.

Налякані жителі тут же хотіли засипати страшний колодязь. Однак скільки б каменів вони туди не кидали, вони все падали вниз і зникали в безодні.

Замок Гоуска, фото з відкритих джерел

Тодішньому власнику замку Вартенбергу знадобилося цілих три роки, щоб остаточно замурувати таємничий колодязь. Для більшої надійності на місці колодязя спорудили каплицю, яка і понині вважається однією з найбільш загадкових каплиць Центральної Європи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найдавніший у світі храм виявився справжнім шедевром кам'яного століття.

Як повідомляв Знай. ua, археологи підібралися до стародавнього корабля на кладовищі вікінгів.

Також Знай. ua писав, що розкрита таємниця містичного храму зниклої цивілізації.