Принцеса Діана завжди хотіла вести життя приватної особи, їй не подобалася постійна присутність охорони і камери спостереження.

За словами Ді, від стеження їй не вдавалося втекти навіть вдома. Вона конфліктувала з королівською родиною, вважаючи, що вони за нею стежать, використовуючи різні хитрі прийоми.

У книзі "Діана: її правдива історія" 1992 року Ендрю Мортон вказується, що принцеса, коли вже усвідомила, що її шлюбу настав кінець, згадувала про "шпигунські камери".

"Вона чудово пам'ятає, як вирвалася з Кенсінгтонського палацу, який викликав у неї клаустрофобію з його шпигунськими камерами, настороженою прислугою і тюремними стінами на своє улюблене узбережжя в графстві Дорсет", - писав автор.

Крім того, в 1998 році Агентство національної безпеки зізналося, що стежило за принцесою Уельською.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

принцеса Діана, фото GettyImages

"Глави американської шпигунської розвідки вчора ввечері визнали, що протягом багатьох років шпигували за принцесою Діаною і дізналися деякі з її найпотаємніших любовних секретів. Daily Record стверджують, що Агентство національної безпеки продовжувало перехоплювати інформацію до її загибелі в автокатастрофі в Парижі разом з Доді аль-Файєдом", - писала тоді газета The Mirror.

У 1993 році на благодійному обіді Національної асоціації травматологів Ді розповіла журналістам про плани з трансформації свого стилю життя: "Протягом наступних кількох місяців я буду шукати більш відповідний спосіб поєднання значущої суспільної ролі з, сподіваюся, більш приватним життям".

Після розлучення з Чарльзом вона залишилася в оточенні дуже вузького кола прислуги, якій довіряла: кухар, прибиральник і дворецький Пол Баррелл.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, принц Чарльз зробив немислиме, покликавши Діану заміж.

Як повідомляв портал Знай.uа, принц Гаррі та Меган Маркл розкриють королівські таємниці – за що прислуга не любила "другу Ді".

Також портал Знай.uа писав, як Єлизавета II, Діана та Міддлтон перемогли час.