У багатьох будинках в пострадянському просторі,можна помітити на стіні килими. Зараз це вже пережиток минулого, і килими давно вийшли з моди, проте кожен хоч побіжно, але замислювався: а звідки, власне, вони взялися і навіщо?

Виявляється, ця традиція сягає корінням у Царську Росію. Поміщики і дворяни Росії перейняли цей звичай у турків. Купці привозили з-за моря розкішні і дорогі перські килими. Простолюдини на той час не могли дозволити собі таку рідкісну і коштовну річ.

перські килими, фото Iran.ru

Тому, знать розміщувала килими на стінах у себе вдома як ознаку багатства і благополуччя, а заодно і як данину турецької моді. Поверх килимів вішалися схрещені шаблі, рушниці або пістолети. Так дворяни і поміщики хвалилися один перед одним достатком.

Однак у радянській Росії народ швидко зметикував, що килими відмінно справлялися з шумоізоляцією, із збереженням тепла в приміщенні, а так само допомагали заощадити на шпалерах.

Популярні новини зараз

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, в Києві 8–9 травня масові заходи з нагоди Дня перемоги проводитися не будуть у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Як повідомляв портал Знай.uа , від Кличка вимагають завершення карантину і запустити транспорт - кияни підняли хвилю протестів

Також Знай.uа писав, киянам дозволили пити каву на вулиці