Рівно 60 років тому пройшло по-справжньому королівське весілля. Британської принцеси Маргарет і Ентоні Армстронг-Джонса. Відомо, що молодша сестра Маргарет правлячої королеви Єлизавети II, до її персони за життя завжди було багато уваги. Про те, як принцеса виходила заміж, 6 травня, 1960 року згадують британські ЗМІ.

Пітер Таунсенд, фото: Getty Images

Її обранцем став фотограф Ентоні Армстронг-Джонс. Вони познайомилися в 1959 році, коли він фотографував принцесу в день її 29-річчя. Знайомство переросло у роман, і 6 травня 1960 року закохані одружилися у Вестмінстерському абатстві. 3 жовтня 1961 року Армстронг-Джонс отримав від королеви титул графа Сноудон.

Принцеса Маргарет і Ентоні Армстронг-Джонс, фото: Associated Press

Вперше королівське весілля транслювалася по телебаченню: церемонія привернула до перегляду 300 мільйонів людей по всьому світу. На весільну церемонію були запрошені 2000 людей. Весільну сукню Маргарет було розроблено Норманом Хартнеллом.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Показати ще

Принцеса Маргарет і Ентоні Армстронг-Джонс, фото: Associated Press

На нареченій була Полтиморська тіара. Цю діадему було виготовлено в 1870 році і називалася Полтиморською, так як спочатку належала леді Полтімор. У леді Полтімор тіару викупила королева Вікторія, а принцесу Маргарет її подарувала бабуся, королева Марія. Унікальність діадеми в тому, що легким рухом руки вона перетворювалася на намисто і 11 брошок. На весіллі принцеси Маргарет було вісім дружок нареченої, на чолі з її племінницею, принцесою Анною – єдиною донькою королеви Єлизавети II.

Принцеса Маргарет і Ентоні Армстронг-Джонс, фото: Associated Press

Весілля принцеси Маргарет і Ентоні Армстронга-Джонса, фото: Getty Images

У цьому шлюбі у пари народилося двоє дітей – син Девід Армстронг-Джонс (1961 року) і донька леді Сара Армстронг-Джонс (1964). У 1976 році подружжя розлучилося, а в 1978 році офіційно розлучилися через роман принцеси Маргарет з баронетом Родді Ллевеллином.

Маргарет прозвали "бунтівною принцесою" через її скандальну поведінку: вона була бажаною гостею у лондонських клубах. Починаючи з вісімдесятих років у неї з'явилися серйозні проблеми зі здоров'ям. Померла принцеса в 2002 році від інсульту, їй був 71 рік.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Єлизавета II і принц Філіп мало не зірвали весілля Чарльза, про це Камілла роками мовчала.

Як повідомляв Знай.uа дефіцит вітаміну D провокує високу смертність від Covid-19 - нові дослідження перевертають все з ніг на голову.

Знай.uа писав, що їдять монархи? Королева Єлизавета II розкрила секрет харчування для краси і довголіття.