У Канаді знайшли скам'янілі останки нового виду рослин 400-річного віку. Вчені вважають, що вони можуть дати більш глибоке розуміння "еволюційної історії".

Дослідження опублікували в науковому журналі Current Biology. Припускають, що вимерлі рослини належали до групи рослин – трав'янисті баринофиты. Вони могли існувати в той час, коли мох покривав землю перед тим як остаточно перетворитися в ліси.

"Зазвичай, коли ми бачимо, що гетероспористые рослини з'являються у звіті скам'янілостей, вони просто з'являються. Ми думаємо, що це може бути свого роду знімком цього дуже рідко зустрічається перехідного періоду в історії еволюції, коли ви бачите значні розходження між спорами у структурі репродуктивної", - стверджує старший автор дослідження Ендрю Леслі.

Дослідників здивувало те, що рослина виробляло суперечки від 70 до 200 мікрон в діаметрі.

"Рідко можна отримати стільки спорангіїв з добре збереженими спорами, які ви можете виміряти. Нам просто пощастило, що вони були збережені", - стверджує Леслі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

Відкриття нового виду стало унікальним, адже передувало того, що вважається найстарішим прикладом репродуктивної біології рослин приблизно на 20 мільйонів років.

"Ці види скам'янілостей допомагають нам визначити, коли і як саме рослини досягли такого поділу своїх репродуктивних ресурсів. Сам кінець цієї еволюційної історії спеціалізації – це щось на кшталт квітки", - пояснив Леслі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, знайдено найдавніший "сміттєпереробний завод" римлян.

Як повідомляв Знай. ua, під Львовом понівечили унікальний пам'ятник.

Також Знай. ua писав, що оспіваний у легендах "Храм Георгія" вдалося відкопати на забутих землях.