У мережі оприлюднили низку унікальних фотографій з дітьми від 6 до 10 років, які раніше активно обіймали різноманітні професії та вважалися повноцінними робітниками на заводах США. Однак таке юне бажання працювати у дітей іноді закінчувалося погано, а іноді і вкрай трагічно, пише Telegra.ph

Діти робітники

Як відомо, з швидким зростанням промисловості в США у 1900 році збільшувалася і кількість дітей, зайнятих у виробництві. Залучення дитячої праці стало можливим завдяки машинам, з якими могли працювати навіть фізично слабкі люди - обслуговування не вимагало високої кваліфікації, а розміри дитини часто підходили набагато краще.

Діти робітники

Таким чином, дитяча праця ставала необхідної і невід'ємною частиною виробництва. Дорослі ж використовувалися в якості наглядачів, які примушують до праці і карали за помилки. До того ж, дітям можна було платити набагато менше, ніж професійним робітникам.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Діти робітники

Щоправда, працюючи на виробництві, діти недоїдали, гальмувався їх фізичний розвиток, спостерігалися недолік ваги, затримка росту, викривлення хребта. Вони набували професійних хвороб, пов'язані з виробничим середовищем. Так, за 20 років, до 1910 року, кількість працюючих дітей старше 15 років зросла з 1,5 до 2 млн.

Діти робітники

Автором усіх фото є нью-йоркський фотограф Льюїс Хайн, який вірив, що фотографія зможе розповісти суспільству про цю ситуацію.

Діти робітники

Дитина робітник

Діти робітники

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, палеонтологи розкрили таємницю, ламавши мозок десятиліттями.

Як повідомляв Знай. ua, страхітливі подробиці ритуальних обрядів стародавнього Єгипту.

Також Знай. ua писав, що знайдено найдавніший "сміттєпереробний завод" римлян.