Клеопатра є без сумнівів найвідомішим ім'ям Давнього Єгипту для широкого загалу. Навіть дві тисячі років по її смерті її слава живе. Її можна назвати однією з найвідоміших жінок правительок в історії. Проте про її життя люди знають доволі мало. Виправляємо цю помилку.

Клеопатра


1. Клеопатра була дружиною двох своїх єдинокровних братів, і обох загнала в могилу

Жінка не могла одноосібно правити країною - обов'язково треба було мати соправителя чоловічої статі. Тому Клеопатра вийшла заміж спочатку за одного брата, потім за іншого - така практика правителів була типовою для Давнього Єгипту.

Від свого першого чоловіка Клеопатра позбулася за допомогою Цезаря, який прийняв її сторону в цій боротьбі за владу. При втечі Птолемей XIII дуже вдало для цариці потонув в річці. Другого чоловіка, судячи з чуток, цариця отруїла сама. У неї вже був спадкоємець чоловічої статі, якого Клеопатра могла оголосити співправителем, брат-суперник був їй зовсім не потрібен.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

2. Римський тріумф Клеопатри

Зі славою і пишністю Клеопатра увійшла в Рим. Її роль у житті Цезаря не була ні для кого секретом - тому зустрічали її з відповідними почестями. Цезарь мав дуже честолюбні плани на життя, в яких Клеопатрі було відведено особливе місце.

3. Діти Клеопатри

У єгипетської цариці було четверо дітей. Первісток, батьком якого був,імовірно, Цезар, і троє від Марка Антонія. Близнюки, яких Клеопатра народила своєму римському коханцю, носили імена, в перекладі означає Сонце і Місяць.

Після смерті Клеопатри, Птолемей XV Цезаріон був страчений прийомним сином Цезаря, Октавіаном. Решта дітей були відправлені на виховання в Рим.

4. Крах Клеопатри і Марка Антонія

Через роман Марка Антонія з Клеопатрою, в Римі його вважали зрадником. Адже він дійсно зайшов занадто далеко: став роздавати своїм дітям римські землі. Октавіан оголосив в римському сенаті заповіт Марка Антонія, де той визнавав Цезаріона спадкоємцем Єгипту, а своїх дітей від Клеопатри, спадкоємцями інших земель, що належать Римської імперії. Це остаточно зруйнувало репутацію Марка Антонія і лишило його без підтримки у Римі.

Римляни вийшли з війною на Єгипет, і змогли перемогти ворожу армію.

5. Марк Антоній і Клеопатра померли разом

Подружжя домовились між собою про те, що якщо вони програють, вони разом накладуть на себе руки. Марк Антоній кинувся на свій меч. Клеопатра отруїлася.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Магічні секрети краси Клеопатри, якими користуються і в наші дні.

Як повідомляв портал Знай.ua, Послання Клеопатри: вчені виявили прадавні реліквії.

Також Знай.ua писав, Смерть через кохання і ванна з молока 700 ослиць: у Клеопатри день народження, руйнуємо міфи.