Подушка видається нам абсолютно звичайним предметом побуту. Під подушку кладуть подарунки і гроші відповідно Святий Миколай і зубна фея, подушкою б'ються діти і дорослі, а під подушку у вагоні можна сховати цінні речі. Однак цей незамінний атрибут сну не завжди був звичайною загальнодоступною річчю.

Одні з перших подушок були створені в Давньому Єгипті для вельмож і фараонів. Подекуди можна зустріти інформацію про те, що їх задачею було зберегти зачіски під час сну, але це здається малоймовірним - єгипетська верхівка голилася наголо і носила перуки. Крім цього, єгиптяни малювали на подушках різні символи, такі як зображення Богів, щоб уберегти людину вночі від демонів.

Але подушки єгиптян були твердими - вони робилися з каменя. дерева або кістки. Більш звичні нам м'які подушки з'являються у період античності. Подушки і матраци, набиті м'яким матеріалом, з'явилися вперше у греків. Цікаво, що греки проводило дуже багато часу саме лежачи, а не сидячи - у тому числі на тривалих бенкетах. Уже в 5 столітті до нашої ери подушку мав кожен багатий грек.

Подушки: види https://www.pexels.com/ru-ru/

Іншою культурою, яка бездоганно опанувала цей предмет, є арабська. У багатих будинках їх прикрашали бахромою, китицями, вишивкою, адже вона свідчила про високий статус власника.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

З епохи Середньовіччя почали виготовляти невеликі подушки під ноги, які допомагали зігрітися на холодних кам'яних або земляних підлогах.

На Русі подушки вручали нареченому серед приданого нареченої, тому дівчина була зобов'язана власноруч вишити для неї наволочку. Подушки з пуху могли мати тільки багаті люди. Селяни майстрували їх собі з сіна або кінського волоса.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Xiaomi представила латексну подушку для сну: фото.

Як повідомляв портал Знай.ua, Інноваційна подушка безпеки рятує велосипедистів.

Також Знай.ua писав, Сукня чи подушка? Ані Лорак збентежила пікантними вбраннями, як у Світлани Лободи