Ще здавна чоловіки намагалися завжди виглядати красиво та доглянуту, використовуючи найрізноманітніші засоби та хитрощі для цього, зокрема, це стосувалося і одягу. Відтак, сьогодні мова піде про один з найнебезпечніший "аксесуар", який мав полегшити життя представникам сильної статі, а натомість відбирав його назавжди – крохмальні комірці.

Увійшли вони моду в ХІХ столітті та були чимось на зразок "ліки від усіх хвороб" - передбачалося, що цей знімний елемент позбавить чоловіків від необхідності міняти сорочку щодня. Але, як показав досвід, деяким з них сорочку міняти не довелося взагалі, бо комірець, який на перший погляд був всього-на-всього модним аксесуаром, виявився практично знаряддям самогубства, за що й отримав назву "батько-вбивця".

Крохмалений комірець

А вся справ в тому, що такий комір міг з легкістю заблокувати доступ крові до сонної артерії. Також чоловіки дуже часто просто задихалися, бо при найменшому нахилі голови вперед комір блокував дихання. Наприклад, в одному з некрологів "New York Times" за 1888 рік причиною смерті було названо "задуха через комірець": чоловік сидів у парку та, добряче напившись, заснув сидячи на лавці з нахиленою вперед головою і задихнувся.

Нагадаємо, Папа Римський порадив, як стати ближче до Бога на Різдво: "Ви можете...".

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа знищувала дітей заради косметики: історія вампірки, яка роками не дає спокою слідчим

Знай.uа писав, біла труна, квіти і море сліз: під Львовом поховали таємничо загиблу у ванній школярку.