Американські ЗМІ нагадують про вельми сумну історію Пола Олександра, якого журналісти називають "найнещасливішим у світі". Відомо, що хвороба поліомієліт практично повністю паралізувала п'ятирічного Пола ще в 1952 році.

Щоб підтримувати життєдіяльність хлопчика помістили до спеціальної капсули зі штучними легенями. Цей метод лікування був дуже популярним у світі в середині ХХ століття, коли поліомієліт викошував людей мільйонами.

Пол Олександр, фото: TheSun

Зараз цю хворобу практично перемогли у всьому світі, завдяки вакцині, створеній Джонасом Солком. Так, у 2016 році, було зареєстровано лише 37 випадків захворювання на поліомієліт в таких країнах, як Афганістан, Пакистан, Нігерія. Це на 99% менше, ніж наприкінці 1980-х років, коли в світі хворих поліомієлітом налічувалося більше 350 тисяч. У Сполучених Штатах останній випадок захворювання відноситься до вже далекого 1979 року.

Залізні легені, фото: TheSun

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Пола Олександра називають "останньою людиною з залізними легенями". Він єдиний, хто досі користується цим апаратом. Всі решта ще з 2004 року припинило обслуговуватися. Зараз Олександр в капсулі з "залізним легким" проводить близько шістнадцяти годин на добу.

Через параліч всі інші вісім годин Пол пересувається в інвалідному кріслі. У ці вісім годин Пол вчиться робити те, що всі ми робимо мимоволі — дихати власними легенями. Для нього це дуже важка робота, але зате хоч якийсь час він проводить поза герметичною металевою оболонкою.

Пол Олександр, фото: TheSun

Незважаючи на всі труднощі, він живе практично повним життям. Олександр зумів закінчити Техаський університет і стати дипломованим юристом. Під час навчання 350-кілограмова металева капсула жила по сусідству з Полом у його гуртожитку. Зараз у Пола є власна юридична практика. Він займається цивільними та юридичними справами. Інтереси своїх підзахисних він захищає в суді, перебуваючи в інвалідному кріслі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не тільки коронавірус з Китаю: які ще 5 смертельних інфекцій намагалися викосити людство.

Як повідомляв Знай.uа українських медиків на передовій боротьби з пандемією залишили з порожніми кишенями - "Ось аванс, немає слів".

Знай.uа писав, в Україні перенесли ЗНО-2020, коли школярі зможуть пройти тестування.